Térműveletek

építészet

2020. január 9. csütörtök 17.00

A Térkompozíció tárgy 2019 kiállítása, BME Építészmérnöki Kar

megtekinthető: 2020. január 15.

kurátor: Fazekas Katalin DLA, építész, egyetemi tanársegéd, a Térműveletek 2019 tárgyfelelőse

köszöntőt mond: Balázs Mihály DLA építész, egyetemi tanár, BME Építészmérnöki Kar Középülettervezési Tanszék, a BME Építőművészeti Doktori Iskola vezetője, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia / Salzburg és Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja

a kiállítást megnyitja Alföldi György DLA, a BME Építészmérnöki Kar dékánja

A térkompozíció az BME építészmérnöki képzésén az első év első félévének kreatív gyakorlati tárgya. A gyakorlatokon a térkompozíció alapjaival ismerkednek meg a hallgatók. A tantárgy célja egyrészt a mindenkiben meglévő kreativitás fejlesztése, másrészt az építészeti téralkotás sajátosságainak megismertetése.

A feladatok lényegében apropók, a hallgatók tulajdonképpen a formálási feladatokon keresztül absztrakt térképzési feladatok megoldását végzik. A megoldások alatt és azok részletes értékelése során megismerik az építészeti tér alapfogalmait, az épített terek alaptípusait, az építészeti ábrázolás és modellezés alapjait. Fontos még, hogy a hallgatók számára érthetővé váljon a koncepció fogalma és annak következetes kifejtése. Az így megszerzett ismeretek a további építészeti tervezéshez nyújtanak segítséget.

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2019/387

Kreditpont: IGEN

A könyvesbolt kínálatát folyamatosan töltjük fel az oldalra. Internetes vásárlás jelenleg még nem lehetséges. Bezárás