Gear

Prämodern+ koncertek: Josu Okiñena és Răzvan Suma

Komolyzene

2024. június 9.,  vasárnap  18:00


Josu Okiñena – zongora / piano                         Răzvan Suma – cselló / cello

 

Műsor / Program:

Liszt F. (1811-1886): Romance oubliée S132, Die trauergondel S134

G. Cassado (1897-1966): Sonata en estilo antiguo español Introduzione e Allegro – Grave – Danza con Variazione

Aita Donostia (1886-1956): El mendigo moribundo Gespräch

F. Lavilla (1928 – 2013): Lau euskal abestiak • Ay, Isabel, Isabel • Anderegeya • Loa loa • Aldapeko

G. Cassado (1897-1966): Requiebros

B. Martinu (1890-1959): Variaciones sobre un tema de Rossini

A. Piazzolla (1921-1992): Kich

 

A Budapesti Cervantes Intézet és az Etxepare Intézet közös szervezésében különleges kamarazenei estre kerül sor, a FUGA Budapesti Építészeti Központban. A két zenész már több mint tizenhat éve dolgozik duóként. Világszerte játszottak nemcsak nemzetközi, hanem spanyol és baszk repertoárt is.

Josu Okiñena zongoraművész pályafutását a zenei kutatásra és előadásra összpontosítja, tudományos és interdiszciplináris megközelítéssel. A Valladolidi Egyetem doktora és számos díjat kapott előadóként. Kiemelkedő mestereknél tanult New Yorkban és Londonban. Stílusát a világ minden táján ismerik, nemzetközi fesztiválokon egyaránt. Felvételeit a szakma elismert kritikusai dicsérik. Okiñena aktívan támogatja a baszk zenei örökséget is.

Răzvan Suma kiváló román csellista, hat évesen kezdte zenei pályafutását, elismert mestereknél tanult Romániában és az Egyesült Államokban. Számos nemzetközi versenyen nyert díjakat, és világszerte fellépett már különböző koncerteken, rendezvényeken. Suma-t széles repertoárja és kiemelkedő játéka jellemzi, felvételei között megtalálhatjuk Bach teljes csellószvitjét. Jelenleg a Bukaresti Zeneművészeti Egyetem tanára, valamint több országban tart mesterkurzusokat.

 

Támogatók: