Gear

Opus Amadeus Jótékonysági Koncert

komolyzene

2023. március 21. kedd 19:00

A törökországi földrengés áldozatainak megsegítésére

Közreműködők:

Senem DEMIRCIOĞLU & İklim TAMKAN duó, Yaprak Su AYNA (Törökország)

valamint:

RAJK Judit, SZABÓKI Tünde, KÉRINGER László – ének

TÓTH Orsika – gitár, ének

SELELJO Erzsébet – szaxofon

MOHÁCSI Gyula – brácsa

HOTZI Mátyás, ZÉTÉNYI Tamás – cselló

RAZVALJAJEVA Anasztázia – hárfa

PÉTERY Dóra – zongora, organetto

BORSÁNYI Márton, CSALOG Gábor, RÁNKI Fülöp – zongora

2023. február 6-án hatalmas földrengés rázta meg és döntötte rommá Törökország keleti részének hatalmas, magyarországnyi területét. Több tízezer halott és milliós nagyságrendű életben maradt, de mindenét elvesztett ember lett áldozata a természeti katasztrófának.

A FUGA-beli koncert – cseppként a tengerben – segíteni szeretne a rászorulókon. A koncert bevételét az isztambuli Opus Amadeus Kamarazenei Fesztivált szervező Mehmet Mestci és az Artisan Organizasyon ügynökség segítségével juttatjuk el Törökországba, a FUGA és az Európai Kulturális Alapítvány Budapest támogatásával.

2011 óta évente került megrendezésre Isztambulban a nemzetközi Opus Amadeus Kamarazenei Fesztivál. Művészeti vezetője, a budapesti Zeneakadémia egykori diákja, Mehmet Mestci a fesztivál kezdete óta magyar művészeket is vendégül lát. A mostani jótékonysági koncerten – Borsányi Márton és Rajk Judit kezdeményezésére – olyan művészbarátok közreműködnek, akik az Opus Amadeus Kamarazenei Fesztivál vendégeként Törökország és Isztambul vendégszeretetét élvezték. A koncerten az Isztambuli Liszt Intézet (Magyar Kulturális Központ) támogatásával török vendégművészek is jelen lesznek: fellép Senem DEMIRCIOĞLU énekes és İklim TAMKAN zongorista tradicionális török zenét játszó duója, valamint a Marmara Egyetem jelenleg a kecskeméti Kodály Intézetben tanuló zongorista hallgatója, Yaprak Su Ayna.

Jegyárak: 3000.-Ft / 5000.-Ft/ 10.000.-Ft