Gear

Okkult coaching

képzőművészet

2019. május 30. csütörtök 19.00

Horváth László és Takács Máté kiállítása

megnyitja: Tillmann J. A.

megtekinthető: 2019 06 17

Napjainkban nem divat tudománytalanul élni, princípiumokba vetett hit-mentesen is megalapozott állításokkal operálni, tervezetlen jövőben hinni, s főleg nem mindezt szemérmetlenül kiárulni, majd feltálalni a posztmodern ember sorvadó lelkiismeretének kozmosztalan asztalán, esetleg elvárni, hogy azt meg is eméssze  végtagtalan intuíciójával. Ez meg pláne nem divat akkor, amikor a konceptuális művészet hologramja a vágyak számtengelyén még mindig osztható minimum kettővel, s a  technikai szellemképek digitalizálható törtjei önmaguk tökéletes hasonmásaiként hirdetik az individuum abszorpcióját a művészettörténet nejlonzacskójában.

Két rebellis álmodozó, Patkány és Nyúl, megtagadva az intő jeleket, állításokat tesznek, majd hallucinogén anyagokkal átitatott szellemi kenyérmorzsákkal elszántan jelölik ki a szembenézés, a vágyak, a bűnök, a mágia, a psziché labirintusát. Bekötött szemű áldozataikat, a prűdséget, a bigottságot, a determináltságot, a tabukat vezetik a kötelező humanitás vágóhídjára…

Horváth László és Takács Máté, az okkultizmus-kibernetika hályogkovácsai ezennel meghívja Önöket tárgyiasult szentélyünkbe.