Gear

Csináljunk színházat!

színház
2022. február 28. hétfő 17:00

A Magyar Színházi Társaság programja

Látványtervezők

Csizmadia Tibor vendégei: Kálmán Eszter, Szűcs Edit, Zeke Edit 

A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! beszélgetéssorozatában a színházvezetés kérdéseit boncolgatja vendégeivel Csizmadia Tibor. Felidéztük az elmúlt 40 év színházalapításainak történetét, beszélgettünk budapesti és vidéki igazgatókkal, pályakezdő rendezőkkel, megvizsgáltuk a pályázati rendszert, az operatagozatok és a tánctagozatok helyét. Az új évben az előadások létrehozásában közreműködő alkotók osztják meg tapasztalataikat. A sort a dramaturgokkal kezdtük, 2022 februárjában pedig a látványtervezők nézőpontjából vizsgáljuk meg a színház-igazgató munkát.

Csizmadia Tibor vendégeivel a díszlet-, jelmez-, fény- és videótervezők feladatairól, lehetőségeiről, helyzetéről, a kreatív munka mellett az alkotás legyártásának felügyeletében játszott felelősségéről beszélget, de szó lesz az oktatásról, a szabadúszás és alkalmazotti lét különbségeiről is.

Az esemény ingyenes, azt az érvényes járványügyi szabályozást figyelembe véve szervezzük.

A beszélgetés a FUGA YouTube-csatornáján élőben követhető, a későbbiekben a FUGA és a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján visszanézhető.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap