Gear

Attitüd – Tóth Lea kiállítása

képzőművészet

2024. július 25. csütörtök 19:00

Attitüd – Tóth Lea kiállítása

2024. július 25-től szeptember 1-jéig Janáky István terem

Tóth Lea művészete nem ismeretlen a FUGA közössége előtt. Nagy sikerű „Egyedül” című kiállítása 2023-ban volt látható a FUGA Lucien és Rodlf Hervé termében.
Életében kezdetektől fogva nagy hangsúlyt kapott a vizualitás. Érdeklik a materiális látszat mögött rejlő igazságok. Elsősorban e két valóság vezeti, motiválja életét. Érdeklődésének középpontjában a művészetek szerteágazó irányzatai állnak. Vele született képességeit, készségeit több mester vezetésével fejlesztette. Transzperszonális pszichológiai tanulmányait követően felvételt nyert a Moholy-Nagy Művészeti egyetem építőművész szakára. Az alap- és mesterképzés diplomadíjjal való elvégzése után szabadúszóként önálló útját kezdte járni, kutatni a fejlődési lehetőségeket.
 
A diploma megszerzése előtt és utána szintén alkotott az építészet belsőépítészet területén is. Több építészeti, vizuális kiállításon szerepeltek munkái hazájában és külföldön is.
Tervező alkotóként nyitottan szemlél minden tanító művészeti irányzatot. Leginkább a kétkezi és a szellemi alkotás ötvözete ragadja magával lélekben. Lelki – szellemi – anyagi sík együttese. Belső késztetése, hogy az érzéseit valamilyen kreatív, alkotói folyamat során kifejezhesse.
A térbeli alkotás mindig is az élete része volt. Az élethez való kreatív hozzáállást elengedhetetlennek tartja. Munkái során leginkább az érzéseire hagyatkozik, azok vezetik. A folyamatos áramlásban, változásban hisz. Munkáiban is ezt a dinamikát igyekszik megjeleníteni. Egyetemes kérdéseket, stációkat, fogalmakat, emberi érzéseket dolgoz fel különböző anyagok együttes felhasználásával. A csend, a harmónia mozgásban levése belső érzései anyagba öntött kifejezései. Transzformált üzenetet közvetít, amelynek szabad értelmezését, befogadását a szemlélőre bízza. Érzelmi, gondolati ébresztés megindítása a célja.