Gear

Ply Design House

A Plydesign designmárka FRIGATE székcsaládja elnyerte a rangos nemzetközi díjat, az IF DESIGN AWARD-ot Termék kategóriában – a díj 67 éves fennállása óta nem volt még arra példa, hogy magyar bútor megkapja ezt a szakmai elismerést. FRIGATE szék különleges gyártási innovációt valósít meg, melynek keretében a német Danzer vállalat által kifejlesztett 3D-furnért hagyományos idompréselt technológiával ötvözi, így téve a terméket szélesebb közönség számára is elérhetővé.

Az iF DESIGN AWARD sikere arra ösztönözte a Plydesign márkát, hogy kiterjeszti a közös munkát új, kreatív tehetségekkel, ezért nyílt ötletpályázatot hirdet a hazai felsőoktatásban tanuló diákok számára rétegeltlemez használati-, kiegészítő- és berendezési tárgy tervezése témakörben.

Olyan használati (bármilyen hétköznapi-, sport-, munka-, stb.) eszközök, illetve berendezési tárgyak és kiegészítők ötleteit várjuk, amelyek jobbá, barátságosabbá teszik a felhasználó környezetét, megkönnyítik munkáját, vagy bármilyen egyéb módon érdemben hozzájárulnak életminőségének javításához, emellett pedig jól aknázzák ki a rétegeltlemezben, mint anyagban rejlő potenciált. A cég kollekciójában már szerepelnek székek és asztalok, így a pályázat most kifejezettem nem ilyen tárgyakra irányul, hanem minden másra, ami funkciójában, céljában és esztétikájában kiegészítheti azokat.

A pályázók terveiket formapréselt rétegelt lemez, furnér, vagy létjogosultsága esetén akár a 3D furnér által biztosított nagyobb alakítási szabadság felhasználásával készíthetik el. A 3D furnért akkor érdemes választani, ha az valóban indokolt és tényleges előnyt jelent, így például, amikor olyan termékeket, formákat tesz lehetségessé, amelyeket eddig a fa korlátai miatt egyáltalán nem, vagy csak más anyagokból lehetett megvalósítani és ahol a fa, mint anyag jelentősen növelheti a termék nívóját. Arra keressük tehát a választ, hogy milyen új formákat, funkciókat lehet még kifejleszteni a rétegeltlemez adta lehetőségeket kihasználva?

Jelentkezési határidő: 2021. július 31.

Részletek:

 https://plydesign.eu/plydesignhouse_2021

Videó:

 https://youtu.be/DKYJ7N0l3bU