Gear

V. NEW MILLENNIUM FESZTIVÁL / Hubay hegedűiskola öröksége

Komolyzene

2023. augusztus 31. csütörtök  19:00

Az V. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia Nyitókoncertje

Visszhangok a múltból: Hubay hegedűiskola öröksége

Műsor:

Benjamin Britten: Szvit hegedűre és zongorára, op. 6.

Bartók Béla: 1. rapszódia, Sz. 87

Hubay Jenő: Preghiera, op. 121.

Maurice Ravel: Tzigane

 

Közreműködik:  

Miranda Liu – hegedű

Soós Orsolya – zongora

 

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén ötödik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.

A lenyűgöző zenei élménynek az Fesztivál nyitókoncertjén a Fúga ad otthont. Ezen az estén a múlt szellemisége éled újra, ahogy a hegedű és a zongora hangot ad a híres Hubay hegedűiskola örökségének. A repertoárban olyan neves zeneszerzők művei kaptak helyet, akiket alkotásaikban Hubay tanítványai inspiráltak.

Magyarország hegedűiskolájának magas színvonala, meghatározó szerepe itthon és külföldön egyaránt elismert, Hubay Jenő hegedűiskolája igazi büszkeség.
A programot Britten hegedűre és zongorára komponált szvitje nyitja, amely egyedi hangzásvilágával mély benyomást gyakorolt Lengyel Gabriellára, Hubay utolsó tanítványára, aki különösen kedvelte ezt a kompozíciót. A híres hegedűművésznő koncertjein rendszeresen adta elő Britten művét, ezzel tisztelegve kortársa előtt. Hubay Jenő Preghiera kompozíciója a zenei imádság szépségét és mélységét tárja a hallgatóság elé. Ezt követi Bartók Béla 1. rapszódiája, amely energikus ritmusaival és érzelmekkel teli zenei világával varázsolja el a közönséget. A koncert zárásaként hallható lesz Maurice Ravel Tzigane című műve, megidézve a cigányzene ragyogó és szenvedélyes hangulatát. 

A koncerten közreműködik Miranda Liu hegedűművész, akinek játéka varázslatosan kelti életre hangszere hangját, valamint zongorán közreműködik Soós Orsolya, kinek zenei érzékenysége gazdagítja az előadást.

https://nmicmf.com
https://www.facebook.com/nmicmf  
www.instagram.com/nmicmf  

Jegyár: 3.500 Ft 

Bérlet:

BORDÓ BÉRLET

3 különböző koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 15% kedvezmény

EZÜST BÉRLET

Legalább 4 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 20% kedvezmény

ARANY BÉRLET

Legalább 6 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezmény

 

Jegyek kezelési költség nélkül a https://nmicmf.jegy.hu/ weboldalán, a Zeneakadémia jegypénztárában és az Interticket jegyirodáiban válthatók.