Gear

Könyvbemutató – Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban

építészet

2024. január 23. kedd 18:00

Könyvbemutató – Energiahatékony épületfelújítás a gyakorlatban

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesület gondozásában most megjelenő épületfelújítási kézikönyv hivatalos bemutatója, amelynek célja, hogy az energiahatékony felújításhoz szükséges ismereteket és kézzelfogható eszközöket nyújtson lakástulajdonkosnak, közös képviselőknek, illetve a témában érintett szakembereknek.
Gyakorlati tippek, esettanulmányok a meghívott szakértők tolmácsolásában arról, hogy hogyan is miért érdemes egy felújítási projektbe belevágni!
Program:
1. Ünnepélyes könyvbemutató
Az eseményen bemutatjuk az Épületfelújítási kézikönyvet, amely a társasházak energiahatékonyságot javító felújításokhoz nyújt műszaki, pénzügyi segítséget közösségi tervezési szempontok alapján. A helyszínen a könyv nyomtatott formában a készlet erejéig ingyenesen elérhető lesz.
2. Panelbeszélgetés – A társasházi épületfelújítás mint a klímavédelem egyik kulcsa
Miért fontos hosszabb távban gondolkodni? Hogyan készítsünk felújítási útitervet/akciótervet? Miért és kiket kell bevonni a sikeres felújításhoz? A panelbeszélgetésen körbejárjuk a társasházi épületfelújítás elkerülendő tévútjait és követendő jó példáit is, illetve a szakértők szívesen válaszolnak a felmerülő egyéb kérdésekre.
A beszélgetés résztvevői:
Beleznay Éva (vezető fenntarthatósági szakértő, a könyv szerzője)
Erő Zoltán (Budapest főépítésze)
Szécsi Ilona (energetikai szakember, Magyar Energiahatékonysági Intézet, szerző )
Dr. Szalay Zsuzsa (docens, BME Építőanyagok és Magasépítési Tanszék, szerző)
Zubreczki Dávid (építészeti mesemondó, szakíró)
A beszélgetést fogadás követi, ahol a fenntartható építési kultúra mellett elkötelezett szakemberekkel és szervezetekkel kapcsolódhat.
A rendezvényen résztvevők kézhez kaphatnak az épületfelújítási kézikönyv alacsony példányszámban nyomtatásra kerülő példányaiból!
Miért érdemes eljönni?
– Hogy magabiztosabban vághasson bele egy társasház energiahatékony felújításába.
– Találkozhat iparági szakértőinkkel a fenntartható építészet és a felújítás terén.
– Inspirálódhat nemzetközi jó gyakorlatokból és a kézikönyv esettanulmányaiból.
– Megtudhatja, hogy lakástulajdonosként milyen pozitív hatással lehetnek döntései a környezetre, és hogyan járulhat hozzá egy fenntarthatóbb jövőhöz.
Az esemény magyar nyelvű. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció:
A képzéssorozat a RetrofitHUB elnevezésű nemzetközi projekt részeként valósul meg, a HuGBC és a horvát és a lengyel zöldépítési társszervezetek együttműködésében, a Szövetségi Gazdasági és Klímavédelmi Minisztérium (Bundesministeriums für Wirtschaft und Klimaschutz) (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) programjának, a European Climate Initiative (EUKI) támogatásával.
Kreditpont: IGEN