Gear

Ansnitt Filmklub

film

2020. november 30. hétfő 18.30

Ansnitt Filmklub. Púdertől a maszkig. Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2020. ősz

A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

A patás ügynök újra akcióban

Vendég: Lengyel Gergő
Moderátor: Horváth Miklós

Guillermo del Toro, aki filmes pályafutását maga is maszkmesterként kezdte, (Rick Bakerhez hasonlóan ő is Dick Smith-tanítvány) eredetileg a Universal-szörnyek leporolásán gondolkodott és csak később döntött úgy, hogy az egyik kedvenc képregényét, a Dark Horse kiadó egyik sikerfiguráját, a Hellboyt filmesíti meg.
Az eredetileg trilógiának szánt adaptáció második részét Magyarországon forgatták, és ez a film volt az egyik olyan koprodukció, melynek révén Magyarország bérmunka-nagyhatalommá vált. A film bővelkedik látványos karakterekben és maszkokban, amelyek elkészítésében magyar stábtagok is közreműködtek. Erről, a technikai eljárásokról és a külföldi filmekben való együttműködésről az egyik magyar stábtag, a prostheticszes Lengyel Gergő fog mesélni.

Az Ansnitt Filmklub tavasszal sajnálatos módon megszakadt rendezvénysorozatát ősszel folytatjuk! A Púdertől a maszkig címre keresztelt sorozatunk elmaradt 6 előadása során tovább merítkezünk a maszk, a smink és a haj filmes felhasználásának rejtelmeiben. A vetítéseket ezúttal heti rendszerességgel, ám változatlanul hétfőnként, 1830-as kezdéssel tartjuk meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban látogatható! Ezért kérjük, hogy az egyes előadások előtt legyenek szívesek küldeni nekünk egy email-t az ansnittfilmklub@gmail.com-ra. Az email tárgya az adott film címe legyen, a tartalma pedig annak a neve, aki regisztrálni szeretne, illetve, hogy hány fővel érkezik.

Szeretnénk továbbá felhívni figyelmüket, hogy a FUGA egész területén a maszk viselése kötelező, a filmvetítések ideje alatt is!

Kérjük vendégeinket, hogy a vetítés kezdése előtt legalább negyed órával legyenek szívesek megérkezni a helyszínre! Köszönettel: az Ansnitt Filmklub csapata

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap