Gear

V. NEW MILLENNIUM FESZTIVÁL / Cseh est

Komolyzene

2023. szeptember 3. vasárnap  19:00

V. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia / Cseh est

 

Műsor:  

Leoš Janáček: I. vonósnégyes („Tolsztoj Kreutzer szonátája nyomán”)

Antonín Dvořák: F-dúr vonósnégyes “Amerikai”, op. 96.

 

Közreműködik:  

V4 Vonósnégyes
Miranda Liu – I. hegedű
Daniel Rumler – II. hegedű
Tomáš Krejbich – brácsa
Bartosz Koziak – cselló

 

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén ötödik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál.
Egy varázslatos zenei utazásra invitáljuk a közönséget a V4 zeneszerzők világában! Az est főszereplői a kivételes tehetségű V4 Vonósnégyes és Isabel Villanueva brácsaművész. A koncerten két remekművet hallhat a közönség, amelyek bemutatják a cseh zenei hagyományok gazdagságát.
A hangulatot a kiváló Leoš Janáček I. vonósnégyese nyitja meg. Janáček mély érzelmekkel és drámai hatásokkal teli műve páratlanul szép zenei világot teremt, amelyben a négy vonós hangszer harmonikusan fonódik egymásba. Antonín Dvořák Esz-dúr vonósötöse „Amerikai” megszólalásával a koncert a tengerentúlra kalauzolja a hallgatóságot. A mű a cseh zeneszerző legismertebb és legkedveltebb alkotásai közé tartozik. Dvořák ebben a vonósötösben az Amerikai kontinens lenyűgöző tájait és a benne rejlő szabadság érzését örökítette meg, miközben az amerikai népzene hatásait is tükrözi a szerző sajátos stílusában.


Jegyár: 3.500 Ft 


https://nmicmf.com
https://www.facebook.com/nmicmf  
www.instagram.com/nmicmf  


Bérleteink:

BORDÓ BÉRLET
3 különböző koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 15% kedvezmény

EZÜST BÉRLET
Legalább 4 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 20% kedvezmény

ARANY BÉRLET
Legalább 6 koncertre szóló jegy egyidejű megvásárlása esetén 30% kedvezmény

 

Jegyek kezelési költség nélkül a https://nmicmf.jegy.hu/ weboldalán, a Zeneakadémia jegypénztárában és az Interticket jegyirodáiban válthatók.