Gear

Simon-Mazula Tibor: Elemi szépség

könyv

2019. szeptember 19. csütörtök 19.00

Könyvbemutató

Simon-Mazula Tibor: Elemi szépség /Pure Beauty

Sfumato Művészeti Társaság, 2019

grafikai tervezés: Jacob Péter és Simon-Mazula Tibor

közreműködik: Pálfalusi Zsolt

Simon-Mazula Tibor festőművész szeptemberben megjelent albuma az utóbbi hét évben San Franciscóban és Budapesten készült festményeit mutatja be. A képeket ismert magyar és amerikai művészeti írók (Tóth Ditta, David Riffert), írók (Jenny E. Balisle, Jack Hirschman), művészek (Carolyn Meyer, Drew Price, Shawn Vales) és zenészek (Kőváry Zoltán, Szűcs Krisztián), kifejezetten a könyvhöz írt szövegei kísérik.

Simon-Mazula Tibor az Egyesült Államokban kiállított múzeumokban (Florida State University Museum of Fine Arts, Marin Museum of Contemporary Art), de alkotásával jelen volt olyan fontos művészeti vásáron is mint a SCOPE Miami Beach. Jelentős nyugati parti galériákban (White Walls & Shooting, DAX) képei együtt szerepeltek a kortárs művészet olyan mestereinek munkáival, mint M.C. Escher, Keith Haring, Don Ed Hardy vagy Ben Eine.

Pálfalusi Zsolt író, esztéta kivételes audio-vizuális performansza mutatja be a könyvet. A könyvben szereplő képek közül 27 megtekinthető október 13-ig a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban.