Gear

Múzeumok Éjszakája 2021 / koncert

2021. június 26. szombat 

Múzeumok Éjszakája 2021

19.00        Seres Borbála (gitár) és Demeniv Mihály (harmonika) koncertje

A koncertet online is közvetítjük a FUGA YouTube csatornáján:

Seres Borbála gitárművész és Demeniv Mihály harmonikaművész koncertje az Egzisztencia. Magunkon kívül – 25 éves a pécsi Művészeti Kar kiállításának kísérő programjaként kerül megrendezésre, mindketten a PTE Művészeti Doktori Iskola végzős doktoranduszai.

Seres Borbála a nemzetközi zenei élet kiemelkedő tehetségeinek élvonalát gyarapítja. Csak kevesen tudják róla és kevesekről mondható el, hogy szinte minden nemzetközi versenyen, amelyen részt vett, dobogóra állhatott. A teljesség igénye nélkül: Spanyolországban (2012-ben a „Ciudad de Coria” és 2012-ben a „José Tomás”), Ausztriában (2010-ben a „John Duarte” és 2012-ben a „Forum Gitarre Wien”), Szerbiában (2010-ben „World Classical Guitar”, 2012-ben a „Guitar Art Festival”), valamint Csehországban (2002-ben és 2009-ben az „International Biennal Guitar Competition”) gitárversenyeken.

Demeniv Mihályt a nagyközönség 2014-ben a közmédia Virtuózok című tehetségkutató műsorának döntőseként és különdíjasaként ismerhette meg, amelynek köszönhetően ezrek számára válhatott a harmonika zenéje elementáris élménnyé. Számos hazai verseny mellett többek között Ungváron, Olaszországban (2009-ben a „Citta di Castelfidardo”, 2013-ban a „Citta di Lanciano” Nemzetközi Harmonikaversenyen), Szlovákiában (2010-ben és 2011-ben a „Coupe Jeunesse” megmérettetésen) és Bosznia-Hercegovinában (2013-ban az „Akordeon Art” Nemzetközi Harmonikaversenyen) ért el helyezéseket.

A Múzeumok Éjszakáján bemutatott koncertjük egy rendkívül színes válogatást ígér a két hangszer évszázadokat átívelő repertoárjából.

 

 

 

 

Műsor:

Seres Borbála – gitár

Domenico Scarlatti: A-Dúr Szonáta K. 208.

Mario Castelnuovo-Tedesco: Tanka Op. 170 No. 10

Mario Castelnuovo-Tedesco: Cancion Argentina Op. 170 No. 41

Napoléon Coste: Rondeau de concert Op. 12

Agustín Barrios: Julia Florida – Barcarola Vals Op. 8 No. 4

 

Demeniv Mihály – harmonika

Scarlatti: szonáta C-Dúr

Albeniz: Asturias

Moszkowski: Tarantella

Richard Galliano: Opale Concerto II–III. tétel

Akhanov: These foolish things

Piazzolla/Zikin: Libertango

 

Belépés Múzeumok Éjszakája karszalaggal. 

https://muzej.hu/