Gear

ELASTIC SCALE – Kőszeghy Flóra kiállítása

képzőművészet

2023. szeptember 13. szerda 19:00

ELASTIC SCALE – Kőszeghy Flóra kiállítása

2023. szeptember 13-tól október 8-ig – Breuer Marcell terem

Megnyitja: Muladi Brigitta művészettörténész, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora
Kőszeghy Flóra FUGA Galériában rendezett önálló kiállításán az építészet elméleti kérdéseivel foglalkozó munkáit mutatja be. A művész legújabb művei a virtuális és a fizikai tér párhuzamosan létező valóságai közti interakciókra reflektálnak. A digitális kultúra révén kialakult újfajta látásmódot nagyméretű olajfestményeken és installációkon mutatja be, amelyek egyúttal a művésznő léptékkel kapcsolatos kérdéseit is reprezentálják. Kőszeghy Flóra építészeti múltja és jelene a virtuális térhez kapcsolódik, ezért művei azt a tapasztalatot mutatják be, amely számára a mindennapok része. A reális és az irreális, a materiális és az immateriális, valamint a fizikai és a szellemi szférák közti kapcsolatban a művésznő számára kiemelt jelentőséget hordoz a technológiai környezet, amelyet olyan ismétlődő motívumokon keresztül jelenít meg, mint az autó, a daru, a lebegő ház és a cyborgok különböző formái. Ezek a visszatérő elemek eltérő módon, de mind az ember és a technológia közti határok elmosódásával foglalkoznak, amelyben a lépték kérdése kiemelt szerepet kap.

Kőszeghy Flóra építészmérnökként végzett és számos épület tervezője, jelenleg saját irodáját vezeti. Festményei és installációi 2015 óta szerepelnek egyéni és csoportos kiállításokon, belföldön és külföldön is. Építészeti és művészeti praxisát a munkáit kísérő elmélet kapcsolja össze. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Multidiszciplináris Doktori Iskolájának doktorjelöltje, ahol kutatási témája a lépték relativizálódása a virtuális és a fizikai tér kölcsönhatása által.
A művésznő honlapja:  www.florakoszeghy.com
Levitant 110 x 140 cm
Blopair 200 x 250 cm

A kiállítás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

 

www.nka.hu

https://nka.hu/kiemelt-kategoriak/archivum/palyazati-felhivasok/muveszeti-fotematikaju-allando-kollegiumok-palyazati-felhivasok/az-epitomuveszet-kollegiuma-nyilt-palyazati-felhivasa/
Kreditpont: IGEN