Gear

Design 2018

Kiállítás

Válogatás a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Média és Alkalmazott Művészeti Intézet tanárainak és diákjainak munkáiból

Megtekinthető: 2019. február 04 -ig


Minden design, ez elkerülhetetlen. (Ettore Sottsass)
A design nem egyetlen dolog. Egy folyamat. Egy rendszer. Egy gondolkodásmód. (Bob Gill)

PTE Művészeti Kar az ország egyetlen felsőfokú zenei és képzőművészeti képzést integráltan folytató központja. A Művészeti Kar a jogelődök különböző művészeti tanszékeiből 1996-ban alakult meg. A város művészeti hagyományai és progresszív kulturális élete, a tudományegyetemi háttér, a város művészegyéniségei meghatározó alapot biztosítanak a minőségi művészképzéshez. Az itt folyó magasfokú oktatás egyedülálló módon, tudományegyetemi közegben biztosítja a művészeti képzés legmagasabb szintjét is: a művészeti doktori képzést. A kar hatszáz növendékével, nyolcvan oktatójával a város, a régió kulturális életének meghatározó alakítója. Művésztanárai, növendékei rendszeres résztvevői, díjazottjai a régió, az ország és Európa művészeti eseményeinek.

A Média és Alkalmazott Művészeti Intézet keretein belül működő tárgyalkotó és grafika tanszék hallgatói és tanárai rendszeresen vesznek részt és érnek el kiemelkedő eredményeket a hazai és nemzetközi szakmai alkotótelepeken, kiállításokon, szimpóziumokon, biennálékon.

2018 őszén megjelent „Design” című kötet az Intézet oktatóinak és hallgatóinak díjnyertes, hazai és külföldi kiállításokon megmérettetett alkotásait, valamint diplomamunkáit mutatja be.