Gear

Csináljunk színházat!

színház

2021. január 11. hétfő 17.00

Csináljunk színházat!

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

vendég: Bodor Johanna, Harsányi Sulyom László

a beszélgetést vezeti: Csizmadia Tibor

A Magyar Színházi Társaság Csináljunk színházat! sorozatának januári 11-i beszélgetésén ismét a színházigazgatói pályázatokról esik szó. Csizmadia Tibor vendégei ezúttal Bodor Johanna és Harsányi Sulyom László.

A „színházvezetési szabadegyetem” első hat beszélgetésén a 70-es évektől indulva, esettanulmánynak beillő budapesti és vidéki példákkal, a kultúra politikai aspektusait sem kikerülve került történeti kontextusba az igazgatás. Ezeken az alkalmakon mindig tapasztalattal rendelkező, egykori vagy jelenlegi vezetők voltak Csizmadia Tibor vendégei. A színházi-igazgatói pályázatok kapcsán, 2020 decemberében azonban két olyan meghívott osztotta meg tapasztalatait, akik az elmúlt hónapokban pályáztak, de nem kerül(het)tek ilyen pozícióba.

A januári vendégek, Bodor Johanna és Harsányi Sulyom László, sikertelenül pályáztak csapatukkal a Pécsi Nemzeti Színházra, illetve a szombathelyi Weöres Sándor Színházra. Milyen ambícióval vágtak bele a pályázatírásnak? Számítottak-e arra, hogy a szakmaiság helyett politikai játszmákban döntenek a kinevezésekről, az országos politika pedig felülírja a helyi politikai akaratot? Mit gondolnak erről a helyzetről? Hogyan érintették őket a történtek? Erről beszélget velük Csizmadia Tibor.

Az esemény, amely a Papageno Facebook-oldalán élőben követhető, a járványügyi előírások betartásával, közönség nélkül kerül megrendezésre. A felvétel ezt követően teljes terjedelmében a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is elérhető és visszanézhető lesz.

https://www.youtube.com/channel/UCdukskoNhut2Q_svy4kTB7g?feature=emb_ch_name_ex

A beszélgetést az érvényben levő járványügyi előírások alapján szervezzük. Az esemény élőben követhető a Papageno oldalán.

https://www.facebook.com/papagenoarts/videos/419961439056327/

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap