Gear

Ansnitt Filmklub

film

2020. március 2. hétfő 18.30

Ansnitt Filmklub

Púdertől a maszkig
Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2020 /tél-tavasz
A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

Az örök élet ára
Maszkmester: Dick Smith
Előadó: Horváth Miklós

Tony Scott különösen erős atmoszférával bíró, 1983-ban készült filmjében a korszak nemzetközi sztárjai igen különös szerepekben láthatóak. Az ókori Egyiptomból származó vámpír, Miriam (Catherine Deneuve) és 18. századi szeretője, John (David Bowie) New York éjszakai klubjaiban vadásznak prédáikra. Egy napon azonban a férfi rémülten fedezi fel magán az öregedés jeleit, ezért egy gerontológushoz (Susan Sarandon) fordul, aki az öregedés ellenszerét kutatja…
A film füstös-árnyékos hangulatának megalkotásában nagy szerepet játszik Dick Smith, a legendás sminkmester munkája, nem véletlen, hogy a stáblistáján a smink illúziókért felelős alkotójaként (makeup illusions) tüntették fel. Smith, aki többek között a Keresztapa, az Ördögűző és az Amadeus című filmek maszkmesteri munkáiért is felelős, olyan, mára szintén elismertté vált alkotók mestere volt, mint Rick Baker (Egy amerikai farkasember Londonban), Kazu Hiro (Legsötétebb óra), vagy a magyar Pohárnok Iván (Taxidermia).

 

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap