Gear

Ansnitt Filmklub

film

2019. november 18. hétfő 19.00

Púdertől a maszkig
Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2019 ősz/tél
A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

A Viszkis (rendező: Antal Nimród, 2017., 126 perc)
Vendégünk: Fekete Rita (Key Makeup artist)
Moderátor: Dr. Zalán Márk

A Kontroll után 14 évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy Antal Nimród ismét Magyarországon készítsen filmet. A Viszkis a kilencvenes évek hírhedt bankrablójának (Ambrus Attila) történetét dolgozza fel a filmvásznon, melynek végeredménye egy látványos műfaji film rablással, kihallgatással és szerelmi szállal.

A rendezőnek egy tízfős smink csapat állt rendelkezésére, a haj-smink-prostethics feladatok ellátására. A film kapcsán vendégünk lesz Fekete Rita, a film vezető sminkese, aki több magyar filmsiker mellett (Csak  szex és más semmi, Kincsem), számos külföldi alkotásban és idehaza forgó szervizmunkákban (Harry Potter, Borgiák-sorozat) is dolgozott sminkesként vagy prosthetics készítőként.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

 Támogató: Nemzeti Kulturális Alap