Gear

Ansnitt Filmklub

film

2020. november 9. hétfő 18.30

Ansnitt Filmklub. Púdertől a maszkig. Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2020. ősz

A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

Ahova még ember nem merészkedett

Előadó: Danileszk Rita

Legendás sci-fi televíziós sorozat, legendás film saga. És még mindig nincs vége, csupán generációváltás történt. Többedjére. Az 1960-as években indult tévésorozat kezdetben nem ért el túl nagy sikereket, kultikussá csak később, az 1970-es években vált. A saga több korszakot át- és túlélt, mondanivalója, eszmeisége is változott, formálódott az évtizedek során, akárcsak szereplői. Hogy a rajongók Kirk kapitányt (William Shatner) vagy Picard-t (Patrick Stewart) szeretik jobban, illetve a régi Spock (Leonard Nimoy) vagy ifjú önmaga (Zachary Quinto) a jobb-e, örök vita tárgya a rajongók között.

Az Ansnitt Filmklub egy olyan filmdarabbal kíván tisztelegni a televíziós és filmsorozat előtt, mely ugyan még az eredeti szereplőkkel, a régi sorozat eszmerendszerének lenyomatát hordozza magán, ugyanakkor már egy teljesen más korszakban készült. Az pedig, hogy az egyes szereplők, karakterek és lények maszkja hogyan változott, alakult az évtizedek során – a kimondottan nevetségestől a valóban kultikussá válóig -, a vetítést követő előadásból, beszélgetésből kiderül.

Az Ansnitt Filmklub tavasszal sajnálatos módon megszakadt rendezvénysorozatát ősszel folytatjuk! A Púdertől a maszkig címre keresztelt sorozatunk elmaradt 6 előadása során tovább merítkezünk a maszk, a smink és a haj filmes felhasználásának rejtelmeiben. A vetítéseket ezúttal heti rendszerességgel, ám változatlanul hétfőnként, 1830-as kezdéssel tartjuk meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban látogatható! Ezért kérjük, hogy az egyes előadások előtt legyenek szívesek küldeni nekünk egy email-t az ansnittfilmklub@gmail.com-ra. Az email tárgya az adott film címe legyen, a tartalma pedig annak a neve, aki regisztrálni szeretne, illetve, hogy hány fővel érkezik.

Szeretnénk továbbá felhívni figyelmüket, hogy a FUGA egész területén a maszk viselése kötelező, a filmvetítések ideje alatt is!

Kérjük vendégeinket, hogy a vetítés kezdése előtt legalább negyed órával legyenek szívesek megérkezni a helyszínre! Köszönettel: az Ansnitt Filmklub csapata

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap