Gear

Könyvbemutató – Török András: Budapest Könyv

könyvbemutató

2023. május 23. kedd 19:00

Könyvbemutató: Török András: Budapest Könyv – Igazmondó városkalauz modern lokálpatriótáknak

Török András új, átdolgozott Budapest Könyvének bemutatója
A szerzővel Szécsi Noémi beszélget.
„Egész Budapest a szűkebb pátriám, hasonlóan ahhoz, ahogy magyarként egész Európát tekintem hazámnak”
Török András Budapest szerelmese. Évtizedek óta figyeli, éli változásait, jegyzetel, feltérképez, információkat szerez dinamikusan változó fővárosunkról. Magyaroknak szóló kötetét a városról először a 90-es évek végén írta meg, azóta időről időre átdolgozza, felújítja a már kultikussá vált Budapest Könyvet.
Az ismét átdolgozott kiadást a már megszokott háromdimenziós térképek mellett számos alaprajz, rengeteg archív Fortepan-kép és a szerző saját fotói illusztrálják. Újdonsága a jó néhány QR-kód, amelyek átjárók az internet és a mozgóképek világába.
Kedves Olvasók, sose felejtsék: Budapest nem csak a budapestieké!
Török András 1954-ben született, természetesen Budapesten. Az ELTE Bölcsészettudományi Karán folytatott tanulmányokat követően volt nyelvtanár, színházi tipográfus, a 2000 folyóirat egyik szerkesztője, kulturális miniszterhelyettes, fotóház-igazgató, filantrópiatanácsadó, a Budapest folyóirat szerzője és kiadója, a Fortepan önkéntes menedzsere. Első könyvei íróéletrajzok voltak. 1986-ban Bécsben határozta el, hogy útikönyv-író lesz. Olyan könyvet akart írni Budapestről (eredetileg külföldieknek), amelyből az igazi várost lehet megismerni, nem csak a kulisszákat. Zuglóban nőtt fel, aztán lakott Józsefvárosban, Angyalföldön, sokáig Újlipótvárosban, egy ideje Lipótvárosban él. Ennek ellenére (újabban) Budát, Óbudát sem téveszti szem elől.
A kötet előjegyezhető itt:
bit.ly/TörökAndrás_BudapestKönyv
Kreditpont: IGEN