Gear

Kotsis Iván-érem 2020

Kotsis Iván-érem 2020

Idén két díjat adott ki a Magyar Építőművészek Szövetsége.

A 2020-as évben is átadásra került a Kotsis Iván-érem, amellyel, mint a „szakma fair play-díjaként”, az oktatóként és tervező építészként is kiemelkedő minőségben tevékenykedő szakmabeliek munkásságát ismerik el.

2020. december 15-én, Kotsis Iván 131. születésnapján a díjbizottság javaslatára a MÉSZ elnöksége kivételesen két díjat adott ki – Nagy Bálint és Balázs Mihály DLA kapta az elismerést.

Az ünnepélyes díjátadásra az idén szűk körben, a Magyar Építőművészek Szövetsége székházának Ybl Miklós termében került sor a díjazottak, a díjbizottság, valamint Krizsán András, a MÉSZ elnöke jelenlétében, a Kotsis-családot pedig Kotsis Ádám és Kotsis Iván Bendegúz képviselték az eseményen. A kitüntetetteket Roth János, a díjbizottság elnöke és U. Nagy Gábor díjbizottsági tag méltatták. A járványveszéllyel kapcsolatos intézkedések miatt ugyan a közönség nem lehetett jelen személyesen, de a MÉSZ hivatalos Facebook-oldalán, élő közvetítés formájában bárki követhette az ünnepélyes díjátadót.

A 2020-as Kotsis Iván-érem támogatói: Csillag Katalin, Golda János DLA és Szabó Levente DLA építészek. Ezúton köszönjük nagylelkű hozzájárulásukat!

(forrás: Magyar Építőművészek Szövetsége)

A laudációk az építészfórum.hu oldalon elolvashatók:

https://epiteszforum.hu/balazs-mihaly-es-nagy-balint-kapta-az-idei-kotsis-ivan-ermet