Gear

Kamarai tagok a FUGÁért

A FUGA az építészeti közélet egyik legfontosabb helyszíne. Neves építészek népes csoportja levelet juttatott el a Budapesti Építész Kamara vezetőségébe és az Építészfórum szerkesztőségébe, hogy a kulturális központ 11. évfodulójához közeledve megfogalmazzák támogatásukat.

 

Kamarai tagok nyílt levele a Budapesti Építész Kamara Elnökségének

Tisztelt Elnökség, Tisztelt Csapó Balázs Elnök úr!

A BÉK Hírlevél szeptember 7-i „Szolgálati Közleménye” és újabban már a sajtó tájékoztatása alapján is, mi, a levelet jegyző kamarai tagok az Elnökséghez fordulunk.
A BÉK büszkén vállalhatja a FUGA Budapesti Építészeti Központ jelenlegi működését. Ezt a tényt a BÉK Küldöttértekezletének megküldött és elfogadott beszámoló és költségvetés is bizonyítja. Működése széles társadalmi körben tette ismertté az építészet és társművészetek kulturális szerepét. Az intézmény és rendezvényei színvonala európai mércével is számottevő. Mi is – akik rendszeresen részt veszünk rendezvényein ­– tanúsíthatjuk sikerességét, szellemi műhely jellegét. A BÉK anyagi támogatása jó célt szolgál.

A FUGA programjai az utóbbi években teljesedtek ki, ezt a beszámoló részletesen taglalta. Ehhez az intézmény saját bevétele és munkatársai önzetlen munkája is nagyban hozzájárult. A tanulóidő, a kapcsolati háló kialakítása lezajlott, az eredmények begyűjtése várható. Ezt a karizmatikus tőkét a jelenlegi vezetés hivatott kamatoztatni. A szükséghelyzet elmúltával minden remény megvan ahhoz, hogy ez a sikeresség folytatódjon, példa a bezártság alatt kialakított „Mikrokozmosz” program. Semmi akadályát sem látjuk annak, hogy a rendezvények, igény esetén, a kamara életét is népszerűsítsék, és sokoldalúságuk további kulturális körök bevonásával gazdagodjon.

Kérjük ezért T. Elnökséget, hogy nyílt levelünket, melyet az Építészfórumnak is megküldünk, a „Szolgálati Közlemény”-ben megfogalmazott felhívásra adott válasznak tekintse. Kérjük, hogy a FUGA széles körű jelenlegi programját támogassa és erősítse meg bizalmával jelenlegi vezetését.

Budapest, 2020. szeptember 25.

Aláírások:
Arnóth Ádám, Baló Dániel, Bán Ferenc, Csomay Zsófia, Czigány Tamás, Dankó Zsófia, Demeter Nóra, Dévényi Tamás, Dobai János, Dobó János, Falvai Balázs, dr. Finta József, Frikker Zsolt, Fülöp Gyula, Getto Tamás, Golda János, Göde András, Gyulovics István, Hegedűs Péter, Heppes Miklós, Hild György, Hőnich Richard, Jancsó Miklós, Janesch Péter, Jahoda Maja, Jánossy Johanna, Juhász Ágnes, Karácsony Tamás, Kalmár László, Kertész András, Kiss Gábor, Kund Iván Patrick, Lázár Antal, Lente András, Lévai Tamás, Makrai Sándor, dr. Meggyesi Tamás, Magyari Éva, dr. Magyar Péter, Major György, Marián Balázs, Mátrai Péter, Molnos Attila, Müllner Péter, Nagy Iván, Nagy Márton, Nóbik Orsolya, Ónodi Bettina, Pazár Béla, Pelényi Margit, Perényi Tamás, Péterffy Miklós, Puhl Antal, Roth János, Selényi György, Sugár Péter, Sylvester Ádám, Szenes István, Szécsi Zoltán, Vincze László, Virág Anett, Tomay Tamás, Török Dávid, Török Ferenc, U. Nagy Gábor építészek