Gear

Vizualization as a tool for architecture

építészet

2023. január 20. péntek 17:00

Vizualization as a tool for architecture

2023-ban is folytatjuk a KÉK nemzetközi előadás- és workshop sorozatát! Januárban a közösségi városfejlesztéssel kapcsolatos megszokott témákhoz képest új irányt veszünk, és a Brazil Szövetségi Köztársaság Nagykövetségével együttműködve az építészeti vizualizációra helyezzük a hangsúlyt.

Az alkalmat az „Antonio de CAMPOS – ZAHA HADID CONCEPTS” című kiállítás adja, amely 2022. december 8-án nyílt meg a FUGA-ban, és január 29-ig tekinthető meg. Vendégeink nem mások lesznek, mint Antonio de Campos, aki művészeti tanácsadóként dolgozott építészeti látványtervezésen a Zaha Hadid Architects-nél, illetve Peter Cachola Schmal, a Német Építészeti Múzeum (DAM) igazgatója.

A rendezvényen Antonio de Campos először a Zaha Hadiddal eltöltött évekről tart előadást, majd Peter Cachola Schmal röviden bemutatja a DAM munkáját és a Magyarországra látogató kiállítás eredeti összeállításának módját. Ezután az estét egy kérdezz-felelek szekcióval folytatjuk, amely olyan témákról szól, mint a digitális és az analóg technikák kapcsolata az építészeti vizualizációban, a 2D (vizuális tervek) és a 3D (modellek) szerepe a tervezésben, és hogy hogyan változott az építészeti tervezés folyamata az elmúlt 30 évben, és hogyan fog változni a jövőben az új technológiák megjelenésével.

Kreditpont: IGEN