Piranesi-díj 2018

Kiállítás

Nemzetközi építészeti kiállítás

megtekinthető: 2019 02 04 -ig

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.

A hallgatói pályázat idei résztvevői Graz, Bécs, Budapest, Split, Zágráb, Pescara, Trieszt, Ljubljana, Maribor és Thesszaloniki egyetemeinek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture voltak. Minden kari bíráló két, az elmúlt két év során tervezett munkát választhat.

A Piranesi-díjat 1989 óta évente adják át, ezúttal a 30. alkalommal. A 30. Piranesi-díj zsűrije 2018. november 16-án találkozott Piránban, a Monfort Kiállítóteremben. Mint minden évben, a zsűrit a konferencia előadói alkották: Gernot Hertl (Ausztria), Amir Vuk Zec (Bosznia és Hercegovina), Palmar Kristmundsson (Izland), mccullough mulvin architects (Írország), Pedevilla architetti (Olaszország), Dekleva Gregorič arhitekti, Szlovénia; unparelld’arquitectes, Spanyolország

A Piranesi-díj 2018 nyertese: Francesca Torzo: Galerie n09 – z33, Hasselt, Belgium, 2018
A FUGA-ban már hatodik alkalommal mutatjuk be az aktuális kiállítást.
https://www.pida.si/home

A könyvesbolt kínálatát folyamatosan töltjük fel az oldalra. Internetes vásárlás jelenleg még nem lehetséges. Bezárás