Gear

Identitás és kultúra 6 – BME Ipartanszék TDK 2018

építészet

2019. március 7. csütörtök 19.30

megtekinthető: 2019. március 17. 

2018-ban a BME Ipartanszéken három önálló, és egy a Középtanszékkel közös TDK szekciót szerveztünk, amely mind minőségben, mind a pályázatok és pályázók számában a valaha volt legsikeresebb szereplést eredményezte. Az Identitás és kultúra 6 építőművészeti szekcióban négy különböző témából lehetett választani: 1. Fürdő a felszínen: az erdélyi és norvég közösségi fürdők mintájára Mikházára (Erdély), Felsőtelekesre, Rudabányára és a Somlóra tervezhettek a hallgatók fürdőket. 2. School for New Gourna – Luxor – Westbank: Egyiptomban egy új iskola tervezése volt a feladat, bevontuk a külföldi hallgatóinkat és nemzetközi zsűrit hívtunk meg. 3.) A Tanya 2100 téma célja az alföldi tanyavilág fellendítése, fókuszba helyezése oly módon, hogy a távoli jövőt vizsgálva a közeljövőre adható adekvát válaszok alapját készítse elő. 4. A Híd a partok között: Biatorbágyon a Benta-patakra gyalogos-kerékpáros híd tervezése.

A modern építészet nyomában művészetelméleti szekcióban Wanner János építészete, Hassan Fathy örökségének vizsgálata, az észt kolhozépítészet, a pesti gangos bérházak árnyékmintái és a homlokzati karakterek témák szerepeltek.

Szekcióinkban összesen 30 pályázat került beadásra, amely közel 80 hallgatót, 20 konzulenst, 20 opponenst és 15 zsűritagot mozgatott meg.

 

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2019/14

Kreditpont: IGEN