Gear

Finta Stúdió 25

építészet

2021. augusztus 26. csütörtök 18.00

megnyitja: Skardelli György építész

megtekinthető: 2021 09 17

A (tavaly) 25 éves Finta Stúdió kiállításához

Egy jó csapathoz sok minden kell, legfőképp kreatív, elkötelezett, szorgalmas társak, de ugyanilyen fontos egy vezető, egy „mester”, aki szakmailag példakép, emberileg pedig közösségteremtő és megtartó erővel rendelkezik. Az idén 86 éves Finta József mellett mindig volt egy csapat, akikkel együtt dolgozva születtek meg az elmúlt 60 év épülettervei, épületei.26 éve ez a csapat a Finta Stúdió: ez kezdetekben a LAKÓTERV Finta-műtermét jelentette, majd ahogy jöttek a megbízások, egyre bővült és frissült. Ma mintegy 40 építész és segítőinek munkahelye.

Egy kiállítás mindig egyféle összegzés is: mit értünk el, mi ennek a közösségnek az ereje, milyen céljaink vannak? Az elért eredményeket a kiállítás tablói mutatják: a bemutatott anyag főleg az elmúlt 10 évre fókuszál, de a megtervezett épületek nagysága és sokfélesége így is érzékelhető. Hisszük, hogy sikerült megbízóink számára jól használható, ugyanakkor minőségi építészetet képviselő épületeket létrehoznunk. Finta Józseffel együtt hisszük, hogy az építészet egy nagyon komoly játék, minden házunkat egyedi és megismételhetetlen kísérletnek (is) tekintjük, ennek érdekében felhasználva kollégáink sokféle világlátását és naprakész technikáinkat. Bízunk abban, hogy a minket társként választó külföldi építészirodákkal egyenrangú, értéket teremtő partnerként tudtunk és tudunk együtt dolgozni.

 

Valljuk, hogy fontos az állandóság és a folyamatos megújulás megfelelő aránya. A már nyugdíjas korú, de még energikus, tapasztalt építészekről a frissdiplomásokig ívelő korösszetétel és a vitákkal is állandóan formálódó szellemi közösség stúdiónk egyik ereje és az elmúlt negyedszázad legfőbb eredménye. Ezt az erőt szeretnénk újabb hazai és nemzetközi megbízások szolgálatába állítani. Ez a kiállítás jó alkalom arra is, hogy megköszönjük megbízóink bizalmát, valamint minden mostani és korábbi kollégánk, valamint szaktervezőink munkáját.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

 

 

 

 

 

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2021/58

Kreditpont: IGEN

A FUGA könyvesboltja 2022. december 7-től újra működik. Bezárás