Gear

Évadzáró Jó kérdés

színház

2022. május 30. hétfő 15:00

A Magyar Színházi Társaság programsorozata

15 órakor kezdődik a szabadtéri színházakról szóló beszélgetés, amelynek vendégei Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója, Lőrinczy György, a Szentendrei Teátrum igazgatója, valamint Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója, a Szabadtéri Színházak Szövetségének elnöke. Szó esik a nyári színházakat érintő kihívásokról, programkínálatról, a műsor összeállításának szempontjairól, a közönségigényről, illetve az egész éves működés feltételeiről, lehetőségeiről.

17 órától az idei színházi évadot értékeli Balogh Gyula és Urbán Balázs színikritikus, valamint Gulyás Gábor esztéta, a 2019-es POSZT egyik válogatója. Seres Gerda, a Kultúra.hu újságírója nem csupán a legjobb és legemlékezetesebb előadásokról faggatja őket, hanem arról is, milyen strukturális vagy repertoárt érintő változásokat, tendenciákat tapasztaltak Budapesten, vidéken, illetve a határon túl a Covid után.

Mindkét beszélgetés helyszíne a FUGA – Budapesti Építészeti Központ. Az események a közönség számára nyitottak, illetve élőben követhetők a FUGA YouTube-csatornáján.

A Jó kérdés beszélgetéssorozat támogatója az NKA.