Gear

Csináljunk színházat!

színház

2020. november 9. hétfő 17.00

Csináljunk színházat!

A Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

Színházalapítók

vendég: Mácsai Pál, Tucsni András

a beszélgetést vezeti: Csizmadia Tibor

 

Mácsai Pál 2000-ben kapta meg a feladatot, hogy művészeti vezetőként készítse elő a Madách Kamara önállósodását. Az Örkény Színház 2004. szeptember 21-én nyílt meg önálló társulattal rendelkező repertoárszínházként, azóta az intézmény igazgatója.

Tucsni András dramaturg a Kecskeméti Katona József Színházban kezdte pályáját, majd Ruszt József hívására, 1982-ben került az alakuló zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházhoz, 1984/1985-ös szezontól pedig az intézmény ügyvezető igazgatója volt.

A program ingyenes.
Az eseményt online ezúttal is a Papageno oldalán lehet követni, a teljes felvételt a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján is elérhetővé tesszük.

A Magyar Színházi Társaság Jó kérdés és a Csináljunk színházat! beszélgetéssorozatait a megváltozott járványügyi előírásoknak megfelelően az alábbiak szerint rendezzük meg a Katona József Színház előcsarnokában, illetve a FUGA – Budapesti Építészeti Központban.

Mindkét helyszínen

– a bejáratnál testhőmérsékletet mérünk,

– kötelező az orrot, szájat eltakaró maszk viselése,

– kérjük Önöket, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket,

– az előírt távolságtartás szabályai szerint (1,5 m távolság, a nézők között 2 szabad szék kihagyása) rendezzük be a nézőteret, jelölve azokat a helyeket, ahol helyet szabad foglalni. 

Nem maradnak le a beszélgetésekről akkor sem, ha nincs módjuk eljönni az eseményekre, vagy a jelenlegi helyzetben inkább otthonról követnék azokat: a beszélgetéseket élőben közvetítjük, a felvételek pedig a Magyar Színházi Társaság YouTube-csatornáján később is visszanézhetők!

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap