Gear

Budapesti nagyprojektek – Déli városkapu és térsége

urbanisztika

2020. február 10. hétfő 19.00

A Budapest Kör 172. találkozója

Budapesti nagyprojektek – Déli városkapu és térsége

Rövid előadások, vita, konzultáció

Vezetik: Erő Zoltán és Koszorú Lajos

Ezen az estén a Déli Városkapu összetett problémájával fogunk foglalkozni. Budapest új fejlesztési pólusa olyan állami kezdeményezésű projektek együtteseként alakul ki, mint a Diákváros és az Atlétikai stadion felépítése, a csepeli park létrehozása, a csepeli és a ráckevei hév újjászületése M5 metróként, a kelebiai vasút átalakítása, a hegyeshalmi vasút új Danubius állomásának kialakítása, a Galvani-híd és a csatlakozó úthálózat kiépítése. Áttekintést kaphatunk a projektegyüttes elemeiről, azok összefüggéseiről. Megismerhetjük az állam-főváros-kerület-magánfejlesztő négyszög működésének kérdéseit, a lehetséges válaszokat.

A tervek szerint az estét Erő Zoltán főépítész és Koszorú Lajos vezetik fel, majd Szűcs Balázs IX. kerületi főépítész ismerteti a kerületi megközelítés lényegi gondolatait. Ezt követően kerülne sor a kormányzati álláspont ismertetésére, Tóth Csaba és Vitézy Dávid részéről, áttekintve a projektegyüttesre született javaslatokat, és a tágabb elképzeléseket.

Hozzászólóként eddig Molnár László és Káldi István jelentkeztek be, akik saját felvetéseikkel szeretnék kiegészíteni a programot

Mindenkit szeretettel várunk.

Kamarai tagok 1 kreditpontot igényelhetnek (1.000 Ft). MÉK 2019/387

 

Kreditpont: IGEN