Gear

Ansnitt Filmklub

film

2020. október 19. hétfő 18.30

Ansnitt Filmklub. Púdertől a maszkig. Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2020. ősz

A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

Tényleges irányító

Maszk: Greg Cannom

Előadó: Horváth Miklós

A 2015-ös A nagy dobás (The Big Short) sikere után Adam McKay a vígjátékok helyett komolyabb témákra váltott. Ezúttal az amerikai politika egyik legrejtélyesebb, egyben legnagyobb hatású figuráját, George W. Bush alelnökét, Dick Cheney-t vette górcső alá. Ehhez méltó partnerre talált A nagy dobásban is szereplő Christian Bale személyében, aki addigra már többször is bizonyságot tett átalakuló képességéről (Amerikai pszichó, A gépész, Hajnali mentőakció, A harcos, Amerikai botrány). Azonban ez a változás (mármint a felszedett kilók) nem lett volna teljes Greg Cannom munkája nélkül, elvégre ez az első film, amelyben Bale prostheticset visel. Cannom és csapata részletesen kielemezte Dick és Lynnye Cheney vonásait, és az öt évtizedet felölelő történethez öt különböző maszkot dolgoztak ki a két főszereplő számára. A cél az volt, hogy a maszk ne egyben fedje le a szereplők arcát, mégis tükrözze az adott életkort.

Az Ansnitt Filmklub tavasszal sajnálatos módon megszakadt rendezvénysorozatát ősszel folytatjuk! A Púdertől a maszkig címre keresztelt sorozatunk elmaradt 6 előadása során tovább merítkezünk a maszk, a smink és a haj filmes felhasználásának rejtelmeiben. A vetítéseket ezúttal heti rendszerességgel, ám változatlanul hétfőnként, 1830-as kezdéssel tartjuk meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban látogatható! Ezért kérjük, hogy az egyes előadások előtt legyenek szívesek küldeni nekünk egy email-t az ansnittfilmklub@gmail.com-ra. Az email tárgya az adott film címe legyen, a tartalma pedig annak a neve, aki regisztrálni szeretne, illetve, hogy hány fővel érkezik.

Szeretnénk továbbá felhívni figyelmüket, hogy a FUGA egész területén a maszk viselése kötelező, a filmvetítések ideje alatt is!

Kérjük vendégeinket, hogy a vetítés kezdése előtt legalább negyed órával legyenek szívesek megérkezni a helyszínre! Köszönettel: az Ansnitt Filmklub csapata

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap