Gear

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2019 tél/tavasz

film

2019. február 4. hétfő 19.00

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

Nem félünk Nicole Kidmantől 

jelmeztervező: Ann Roth

előadó: Danileszk Rita

A Virgina Woolf személye és Mrs Dalloway című regénye által ihletett könyv (Michael Cunningham: Az órák) 2002-es filmváltozata kerül most az Ansnitt Filmklub terítékére. Pontosabban e filmalkotás jelmezein keresztül a filmszakma egyik veteránjának számító, Oscar-díjas Ann Roth munkássága, akit a Stephen Daldry-filmben végzett munkájáért immár 4. alkalommal jelöltek a legjobb jelmeztervezőnek járó Oscar-díjra.

A film cselekménye – az eredeti műéhez hasonlóan három nő sorsát fonja össze leheletfinom szálakkal: az írónőét, aki írja a regényt (Virginia Woolf – Nicole Kidman), az 1950-es évek amerikai háziasszonyáét, aki olvassa (Julianne Moore), és az irodalmi mű címszereplőjét megtestesítő hősnőjét, aki korunk valóságában éli mindennapjait (Meryl Streep). E nők sorsa saját korukon túlmutatva kapcsolódik össze úgy, hogy nem csak egyéni tragédiáikat, de megváltástörténeteiket is magukban hordozzák. Ann Roth fantasztikus jelmezei pedig épp úgy segítik a nézők tájékozódását a különböző idősíkok között, mint ahogy a karakterek jellemének megértéséhez is nagyban hozzájárulnak.

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

https://hu-hu.facebook.com/ansnittfilmklub/

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap