Gear

Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2019 tél/tavasz

film

2019. május 6. hétfő 19.00

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

Pajer Róbert: Merénylet (2018)

vendégünk a film jelmeztervezője: Pártényi Zsuzsa

moderátor: Horváth Miklós

Wittelsbach Erzsébet Amália Eugénia királyné, ismertebb nevén Sisi, a magyar történelem egyik jelentős, máig nagy tiszteletnek örvendő történelmi személyisége. Életéről tucatnyi film készült, azonban tragikus halálával behatóan eddig egyik sem foglalkozott. A film szűk ötven percében nem csak azt a folyamatot vizsgálja meg, hogy milyen események vezettek el a merényletig, melyet a sokak által szeretett osztrák császárné és magyar királyné ellen egy olasz anarchista elkövetett, de igyekszik érzékeltetni a századfordulós Európa feszültségekkel teli légkörét is.

A vetítést követően vendégünk Pártényi Zsuzsa, a film jelmeztervezője, aki olyan alkotásokban dolgozott eddig, mint például az Eldorádó, a Mielőtt befejezi röptét a denevér, az Álombrigád, a Meteo, a Csinibaba vagy a 6:3, avagy játszd újra Tutti. Minderről, és a Merénylet kapcsán a kosztümös filmek izgalmas világáról is beszélgetünk vendégünkkel. A Merénylet igazi kuriózum, mely most látható először filmklubban!

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap