Ansnitt Filmklub – Jelmezműhely 2019 tél/tavasz

film

2019. április 15. hétfő 19.00

A Film-Virage Kulturális Egyesület programsorozata

Egy szerzői filmes „szerelmesfilmje” vámpírokkal

előadó: Danileszk Rita és Horváth Miklós

Jim Jarmusch rendező 2012-es vámpírfilmje a műfaj érzékeny kifordítása, átértelmezése, egy halhatatlan párosról szóló szerelmi történet keretei között. Valódi szerzői művel van dolgunk, ahol az alkotó nem kisebb kérdést vizsgál Adam (Tom Hiddleston) és Eva (Tilda Swinton) karakterén keresztül, mint a művészet mibenlétét, az örök ember sokat látott, kulturálisan sokféle, de mindenképpen nagybetűs Élethez fűződő viszonyát.

A német származású, Spanyolországban élő Bina Daigeler jelmeztervező által megálmodott izgalmas kosztümök vizuálisan is tükrözik a karakterek belső világát, ugyanakkor azt is, ahogyan a külvilágot értelmezik. A filmet követő beszélgetésen erről is szót ejtünk, illetve Bina Daigeler munkássága kapcsán igyekszünk megvizsgálni, miért szeretnek vele – akár többször is – dolgozni olyan nagyságok, mint Jim Jarmusch (Az irányítás határai), Pedro Almodóvar (Mindent anyámról, Volver, Megtört ölelések) vagy Wim Wenders (Merülés a szerelembe).

A filmeket magyar felirattal vagy magyar szinkronnal vetítjük.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő email címen lehet a vetítés napján 17 óráig: ansnittfilmklub@gmail.com. A tárgy mezőbe az aktuális film címét, a szöveges mezőbe pedig a regisztrálni kívánt személy vagy személyek nevét kérjük feltüntetni. Kérjük, hogy a pontos kezdés érdekében vendégeink negyed órával a vetítés kezdete előtt érkezzenek meg.

A filmeket oktatási segédanyagként vetítjük.

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

A könyvesbolt kínálatát folyamatosan töltjük fel az oldalra. Internetes vásárlás jelenleg még nem lehetséges. Bezárás