Gear

Ansnitt Filmklub

film

2020. október 12. hétfő 18.30

Ansnitt Filmklub. Púdertől a maszkig. Haj-smink-maszk-prosthetics sorozat 2020. ősz

A Film-Virage Kulturális Egyesület rendezvénysorozata

Egy alternatív jövőkép

Maszk: John Chambers

Előadó: dr. Zalán Márk

A film, amellyel minden elkezdődött. Franklin J. Schaffner számtalan folytatást és feldolgozást megélt kultikus sci-fije, amely Pierre Boulle regényét adaptálta Charlton Hestonnal a főszerepben, korának egyik kiemelkedő alkotása. Nemcsak meglehetősen lesújtó véleménnyel van az emberiségről, de ijesztően tükrözi annak atomháborútól való kollektív félelmét is. E mű azonban nem elsősorban műfaji, hanem maszkkészítési szempontból számít filmtörténeti mérföldkőnek, melyben elévülhetetlen érdemei vannak John Chambers forradalmi újításainak. Az egykori katonaorvos ebben a filmben elsőként alkalmazott olyan, ma már meghatározónak számító technikákat, mint a protézismaszk, vagy a színészek arcáról vett öntőforma.

Az Ansnitt Filmklub tavasszal sajnálatos módon megszakadt rendezvénysorozatát ősszel folytatjuk! A Púdertől a maszkig címre keresztelt sorozatunk elmaradt 6 előadása során tovább merítkezünk a maszk, a smink és a haj filmes felhasználásának rejtelmeiben. A vetítéseket ezúttal heti rendszerességgel, ám változatlanul hétfőnként, 1830-as kezdéssel tartjuk meg.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a program ingyenes, de regisztrációhoz kötött és korlátozott létszámban látogatható! Ezért kérjük, hogy az egyes előadások előtt legyenek szívesek küldeni nekünk egy email-t az ansnittfilmklub@gmail.com-ra. Az email tárgya az adott film címe legyen, a tartalma pedig annak a neve, aki regisztrálni szeretne, illetve, hogy hány fővel érkezik.

Szeretnénk továbbá felhívni figyelmüket, hogy a FUGA egész területén a maszk viselése kötelező, a filmvetítések ideje alatt is!

Kérjük vendégeinket, hogy a vetítés kezdése előtt legalább negyed órával legyenek szívesek megérkezni a helyszínre! Köszönettel: az Ansnitt Filmklub csapata

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap