Gear

A poszt-stadion-stádium

képzőművészet
2021. október 7. csütörtök 19:00

Kiállítás az ötletpályázatra beérkezett művekből

megnyitja: Mélyi József

megtekinthető: 2021 10 18

A stadionépítés itt és szerte a világban számos betonkráterhez vezetett, az ezekben tárgyiasult üresség a pandémia folytán különösen hangsúlyossá vált. Mihez kezd a társadalom ezekkel a gigalétesítményekkel, ha azok egyszer elvesztik eredeti funkcióikat? Számos nemzetközi példa van stadionok kreatív újrahasznosítására: börtön, menekülttábor, és járványkórház is került már kialakításra sportlétesítményekben.

Képes-e egy stadion a legkülönfélébb sporttevékenységek és koncertek helyett a meditáció, az elvonulás és a töprengés helyszínévé válni? Lehet-e fákat ültetni az üres lelátók helyére?

2021-ben kreatív ötletpályázatot hirdettünk a stadionok újrahasznosításával kapcsolatos tervkoncepciók számára. A felhívásra számos kortárs alkotó nevezett saját ötleteivel, látványterveivel. A kiválasztott pályaműveket mutatja be ez a kiállítás.

 

Kiállítók:

Bali János  ❚  Debreczeni Péter  ❚  Fridvalszki Márk  ❚  haimey (Illés Haibo és Melykó Richárd)  ❚  Horváth Márk  ❚  Kazsimér Soma  ❚  Kőszeghy Flóra  ❚  Müller Annamária  ❚  Palatinus Dóra  ❚  Pólya Zsombor  ❚  Szabó Éva  ❚  Takáts Fruzsina

A pályázatot elbíráló zsűri tagjai:

Csomay Zsófia építész, a zsűri elnöke

Nemes Z. Márió esztéta

Tillmann J. A. filozófus

Peták Dénes kurátor

 

Kamarai tagok 0,5 kreditpontot igényelhetnek (500 Ft). MÉK 2021/58