Gear

A következő 50 év – 8. midissage a kiállítássorozathoz

építészet

2024. május 28. kedd 18:00

A következő 50 év – TeAM HUb és A Földgömb magazin – Midissage

2024. május 22-től június 2-ig Vargha Mihály terem

Kiállítók és prezentáció: TeAM HUb és A Földgömb magazin
Szigeti Ferenc Albert, a TeAM HUb-ot koordináló BURST Nonprofit Kft. vezetője, A Földgömb magazin külsős szerzője, geográfus, humánökológus
Beszélgetőpartner: Fülöp Bence, környezetvédelmi, vízgazdálkodási és klímaváltozási rendszerekre specializálódott építőmérnök.

Európa nagyvárosaiban, legalábbis azok történelmi negyedeiben, Budapesthez hasonlóan jellemzően több évtizeddel ezelőtt épült, egyesített csatornahálózat működik, amely az intenzív városiasodás, illetve az egyre hevesebbé váló esőzések miatt megnőtt vízmennyiséget képtelen kezelni. Nemcsak pénz nincs az átépítésére, de hely sem, hiszen a lábunk alatt egy hihetetlenül bonyolult közműhálózat terjeng. A hirtelen lezúduló csapadék viszont nagy kárt tud okozni a sűrű városi szövetben, ahol a városi hősziget-hatás is fokozott egészségügyi kockázatot jelent.

Ezt a témát járja körbe, mutatja be az az interaktív kiállítás, amelyet a Természetalapú Megoldások Magyarországi Hálózata (TeAM HUb) alapító tagjai (BURST Nonprofit Kft., a HBH Stratégia és Fejlesztés Kft., a Grants Europe Kft. és a Klímabarát Települések Szövetsége) és A Földgömb magazin állított össze együttműködve az érintett fővárosi kerületekkel és a Fővárosi Önkormányzattal. A kiállítás során európai és hazai körutazást tehetünk az elmúlt években kulcsfontosságúvá váló, a fenti problémát kezelni hivatott szivacsváros-koncepció nyomában.

 

A kiállítás megvalósulását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

www.nka.hu

Link: https://nka.hu/kiemelt-kategoriak/archivum/palyazati-felhivasok/muveszeti-fotematikaju-allando-kollegiumok-palyazati-felhivasok/az-epitomuveszet-kollegiuma-nyilt-palyazati-felhivasa/

Kreditpont: IGEN