Gear

25 éves az Internet.galaxis

grafika

25 éves az Internet.galaxis

2021. március 1. 

Az Internet.Galaxis kezdeményezés 25. évfordulóját ünnepli. Az alkalomból nyíló plakátkiállítást Erdély Dániel állította össze az 1999-ben a Műcsarnokban kiállított digitális printekből.

„Éppen 25 éve, 1996. február 29-én, a szökőnapon nyílt az első nagyszabású ismeretterjesztő és népszerűsítő internet kiállítás a Budapest kiállítóteremben. Tömegek jöttek el, az utcán kígyóztak a sorok, mert megérezték az emberek, hogy itt valami más következik.
Új kommunikációs lehetőségek, a szabad, országhatárokon átnyúló eszmecsere és közös munkálkodás korszaka. Hogy végül, vagy mindezidáig ez csak vízió maradt, tapasztaljuk. Viszont azok, akik odafigyeltek és nem a régit keresték az újban, hanem megtalálták az újban az örököt, azok jól használják a világhálót. Tudás, szolidaritás és együttműködés a mai kulcsszavak.

Az 5 éven át tartó, több tucat konferenciát, bemutatót, előadást, kiállítást és korszerű hálózati technológiákat felvonultató rendezvénysorozat 25. évfordulójának alkalmából a Műcsarnokban 1999-ben kiállított digitális printek közül akasztottunk ki 15-öt a FUGA kiállítótermében, amelyeket az akkori képzőművészeti egyetem hallgatói és más alkotók interneten küldtek be a Műcsarnokban kiállított hatalmas printer szerverére. Ez a kezdeményezés a Digit Bt. vezetője, Janovszky György, az Árnyékkötők alkotógárdája és a művészek közreműködése nélkül aligha jöhetett volna létre. /Erdély Dániel/