Építészet - Archív

Az Iparművészeti Múzeum épületének rekonstrukciós és értéknövelő fejlesztése

A nemzetközi építészeti tervpályázatra beérkezett pályaművek kiállítása

A kiállítás megtekinthető: 2012 10 25 – 11 15

2012. október 25.

A 2012. május 11-én meghirdetett európai uniós tervpályázat eredményes volt: összesen 32 érvényes pályamű érkezett be, amelyeket a Múzeum a bírálók döntését követően teljes körűen a nyilvánosság elé bocsátott az Iparművészeti Múzeum aulájában, számítva a szakemberek és a közönség véleményére.

Az Iparművészeti Múzeum által meghirdetett európai uniós tervpályázat tárgya az Iparművészeti Múzeum főépületének rekonstrukciója és értéknövelő fejlesztésének tervezése volt. A tervpályázat általános célja az Iparművészeti Múzeum műemléki védettségű főépületének komplex rekonstrukciós és értéknövelő fejlesztésének tervezése, javaslat az intézmény épített környezetének megújítására.
A pályázati felhívás 2012. május 11-én jelent meg; a pályázatok beadási határideje 2012. július 16-a volt. Határidőn belüli feladással összesen 35 pályamű érkezett be, amelyek közül 3 darabot formai okok miatt az eljárásból ki kellett zárni, így a Bíráló Bizottság végül 32 pályaművet értékelt. Az eljárást a Bíráló Bizottság eredményesnek nyilvánította, és a következő díjakat ítélte oda: első díj, második díj, valamint 2 db harmadik díj. További hat pályamű megvételben részesült.